2011-04-20 14:03:51• hírek • Szatmar.ro

Szemétgyűjtési akció a város több pontján

Az elmúlt tíz napban, amióta az időjárási körülmények ezt lehetővé tették, a város több pontján is szemétgyűjtési és lombtalanítási akciót tartottak, melynek következtében több, mint másfél száz köbmétert szemetet és hulladékot gyűjtöttek be, derült ki Ilyés Gyula polgármester szerda délben tartott sajtótájékoztatóján.

A polgármester elmondta, hogy a takarítási akció összesen négy részre osztható. A Vulturului környékén tartott gyűjtés során 72 m³ szemetet sikerült összeszedni, míg a Ostrovolui vonzáskörzetében 48m³ hulladék került elszállításra. Ezen a két területen már véget ért a takarítás, nem úgy az egykori IPL környékén, ahol napjainkban is tart, így az ott összeszedett hulladék mennyiségéről egyelőre nincs adat.

Ugyanúgy nincs adat a Szamos két partján folytatott takarítási műveletek eredményeiről sem. Ilyés ezzel kapcsolatban elmondta, minden vízfolyás (legyen az folyó vagy patak) partját az adott település polgármesteri hivatala köteles rendben tartania. Erre a feladatra a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egy olyan céget bízott meg, amely többségében roma munkaerőt alkalmaz. A polgármester kiemelte, hogy az előítéletekkel ellentétben az érintettek nagyon jó és lelkiismeretes munkát végeztek.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a polgármesteri hivatalt Bukarestben felelősségre vonták az Környezetvédelmi Rendőrség megalapítása miatt, mert a törvény szerint a helyi rendőrség nem köthetett volna megállapodást a közterület-fenntartó vállalattal. Ilyés viszont nagyon elégedett az ily módon létrejött szerv tevékenységével, ezért leszögezte: ő, mint polgármester köthet egy protokolláris megállapodást a közterület-fenntartókkal, majd utasítani fogja a helyi rendőrséget, amely amúgy is neki van alárendelve, hogy működjön együtt az előbbi szervvel. Ezzel, a polgármester szerint, a káposzta is megmarad, a kecske is jóllakik: Bukarest nem kotnyeleskedhet bele a jól működő projektbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: