2009-09-15 14:12:09• hírek • Gozner Gertrud

Szeptemberi öko-kalendárium

Kedd délben sajtótájékoztató keretében ismertette legújabb akcióit a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. A beszámolón részt vett az intézmény igazgatója, Gabriel Preda Tarnoveanu, akinek beiktatása óta ez volt az első nyilvános szereplése, és sajtószóvivője, Adriana Culda.

Az ügynökség minden hónapban legalább egy környezet-tudatosságot növelő kampányt szeretni indítani, hogy a lakosság érzékenyebbé váljon a környezetét érintő problémákra és tehessen is valamit életminősége javítása érdekében - derült ki az intézmény vezetőjének beszámolójából.

Ennek keretén belül szeptember folyamán három jelentős kampányt szerveznek Szatmárnémetiben.

Szerdán, szeptember 16-án emlékeznek meg nemzetközi szinten az Ózon Világnapjáról. Ennek kapcsán az Öko-iskola mozgalomban résztvevő nyolc Szatmár megyei tanügyi intézményben kerekasztal beszélgetést tartanak, amelynek során ismertetik a fiatalokkal, és rajtuk keresztül a szülőkkel is, az ózonréteg fontosságát az földi élet számára, és azokat a stratégiákat, amelyekkel megvédhetjük.

Ugyancsak szeptember 16-án veszi kezdetét az Európai Mobilitás Hete, amelynek során szórólapokkal hívják fel lakosság figyelmét a mozgás hasznára, és hogy saját személyautójuk helyett válasszák inkább az olcsóbb, kevésbé szennyező tömegközlekedést, illetve a kerékpározást, avagy a gyaloglást.

Szeptember 23-án a Takarítási Világnapon a Környezetvédelmi Ügynökség felhívással fordul a megye polgármesteri hivatalai, a tanügyi intézmények, és minden lakos felé, hogy tisztítsák meg az illegális hullalerakatoktól a környezetüket, tegyék rendben a zöldövezeteket, az utcákat és a folyópartokat szabadítsák meg a szeméttől. Ennek kapcsán négy szatmári közintézmény képviselői a Kossuth kertben szemétgyűjtési akcióban vesznek részt.


Gabriel Preda Tarnoveanu és Adriana Culda


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: