2007-09-25 15:07:55• hírek • István Löchli

Egy tisztább környezetért

 "Szatmárnémeti zöld és tiszta város" címmel egy új program indult lakóközösségek számára.

Annak érdekében, hogy a lakosokban tudatosuljon, mennyire fontos a szép, tiszta környezet, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Környezetvédelmi Ügynökség és a Florisal köztisztaságért felelős vállalat egy több hónapig tartó versenyt hirdet a város lakóközösségeinek és lakóinak körében.

A versenyt három kategóriában hirdetik meg: a legszebb virágoskert, a legszebb és legtisztább tömbház és annak környezete, illetve a legszebb virágos erkély kategóriákban.

A versenyekre beiratkozni szeptember 26-ától lehetséges, a végleges eredményhirdetés pedig júniusban fog megtörténni, addig a versenyzőknek el kell készítsék a számukra legszebbnek vélt virágoskertet, erkélyt, vagy pedig a legrendezettebb tömbház környezetét. A versenyre való jelentkezést a Polgármesteri Hivatal 11-es termében lehet leadni. A szervezők egy bizottságot is alakítottak, és minden hónapban meg fogják látogatni a versenyzőket, hogy éppen hol tartanak a munkálatokkal, illetve a Polgármesteri Hivatal weboldalára kiteszik a jelentkezők névsorát, és minden hónapban egy fényképpel illusztrálják, hogyan haladnak a szépítési munkálatok. A weboldalon majd a lakosok is szavazhatnak a legszebbnek vélt pályamunkákra, mely a végső értékelés 25 százalékát fogja kitenni.

Amint azt Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, sajnos több estben történt meg, hogy bizonyos területeket sikerült nagyon szépen rendbe hozni, de napok alatt újra piszkossá és elhanyagolttá váltak a parkok és a lakónegyedek környezetei. "Ezzel a versennyel arra szeretnénk ösztönözni a lakosságot, hogy nemcsak bizonyos időszakonként kell odafigyelnünk környezetünkre, hanem annak megtartása is fontos, ugyanis csak így őrizhető meg a szép, tiszta kellemes élőkörnyezet."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: