2010-09-09 16:33:35• hírek • Szatmar.ro

Szemétdíj és Olimpia csapat

A csütörtöki megyei tanács ülésen legfőként ezt a két témát érintették a megye vezetői.

Amint arról már többször is beszámoltunk, megyénkben Szamosdobon létesítenek olyan szemétlerakatot, amely az Európai Uniós normáknak is megfelel. Ez azt jelenti, hogy a megye összes hulladékát ezentúl itt gyűjtik össze a különböző településekről és az előírásoknak megfelelően tárolják.

A gyűjtést végző operátorok a megyét arról tájékoztatták, hogy amennyiben a továbbiakban is a jelenlegi bért kell fizetniük az összegyűjtött szemét után, kénytelenek lesznek drágítani áraikon, ami a lakosságot érinti majd negatívan. Annak érdekében, hogy ne kelljen többletet fizetniük a szatmáriaknak, a megyei tanács úgy döntött, csökkenti az operátoroktól kért díj összegét, így jelenleg valamivel több, mint egy lejt kell ezentúl fizetniük egy köbméter elhelyezett hulladékért, a lakosság pedig a továbbiakban is az eddigi árakat kell befizesse a szolgáltatásért.

A sportrajongók számára is tartogatott meglepetést az ülés. Az egykor nagy rajongótáborral rendelkező Olimpia csapat támogatásáról határoztak ugyanis a vezetők. A cél a szatmári focicsapat visszajuttatása legalább a harmadik ligába és megőrizni ezt a pozíciót. A pontos összegről, amellyel a 2011-2012-es idényben támogatják a csapatot, a következő tanácsülésen határoznak.


Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács
Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: