2020-05-20 14:34:56• hírek • Bede Emőke

Szemét és rongálás. Ennyi maradt a kirándulók után

Május 15-ei hatállyal készenléti állapot váltotta fel Romániában a szükségállapotot, melynek köszönhetően ismét megnyílt az út azok előtt, akik szabadtéri kikapcsolódás gyanánt bevetnék magukat a természetbe.

Noha a kirándulók egy része pontosan tudja, milyen írott és íratlan szabályok tiszteletben tartásával lehet kikapcsolódni egy ilyen közegben, sajnos még mindig vannak olyanok, akik másokra való tekintet és jóérzés nélkül magasról tesznek mindenféle előírásra, és valóságos csatateret hagynak mindenhol, ahová csak beteszik a lábukat.


A Szatmár megyei hegyimentők hivatalos Facebook-oldalukon emeltek szót az ilyen jellegű „természetjárás” ellen. Mint bejegyzésükből kiderül, a szükségállapot utáni lazítások első napjaiban olyan gátlástalan személyek is jelenésüket tették megyénk hegyvidékein, akik után csak szemét és rongálás maradt.





A közreadott képek tanúsága szerint a kirándulók tetemes mennyiségű szemetet és több, alaposan megrongált információs táblát hagytak maguk mögött. Costin Alex hegyimentő szerint az ilyen egyének az egész közösségre rontást hoznak, hiszen miattuk megyénk soha nem lesz vonzó a turisták számára, és terület fejlesztése sem az ideális ütemben zajlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: