2008-07-21 16:09:28• hírek • Szatmar.ro

Személyit rövidebb időn belül

 Megoldásokat keresnek a személyigazolványt kibocsájtó osztály működésének felgyorsítására.

A Megyei Tanács, a Prefektúra, és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hétfő délelőtt ismét egyeztető ülést tartott, ahol a személyigazolvány kibocsájtó osztály működésének felgyorsítására is megoldásokat kerestek.

A megbeszélésre Ilyés Gyula polgármester a Szatmárnémetiben működő személyigazolványt kibocsájtó osztály képviselőjét is meghívta, hogy közösen elemezzék a problémát.

Aki kérelmet nyújt be személyigazolványra, annak jelenleg tíz napot kell várnia, míg kézhez kaphatja a nélkülözhetetlen dokumentumot. - Úgy véljük, hogy nagyon sok az a tíz nap, míg a kérelmező hozzájuthat a személyigazolványához. Akár órák kérdése is lehetne a kibocsájtási idő – magyarázta Csehi Árpád megyei tanácselnök.

A lassú munkafolyamat egyik oka, hogy a jelenlegi műszaki felszereltséggel rendelkező iroda csak ennyi dokumentum kiadására alkalmas. Szatmárnémetiben csupán egy nyomdagép van a hivatal tulajdonában. A Polgármesteri Hivatal és a Megyei Tanács a napokban közösen jelzi a belügyminisztériumnak, hogy az operatívabb munka érdekében szükségük lenne egy másik nyomtatógépre a Szatmárnémeti személyigazolványt kibocsájtó osztály részére.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: