2009-04-07 15:56:22• hírek • Szatmár.ro

Személyi igazolványt mindekinek

Kedden az első negyedév eredményeiről számoltak be a Szatmárnémeti Lakossági Nyílvántartó Iroda munkatársai. Szinte semmibe sem kerül személyi igazolványt készítetteni, mégis sokan nem veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek a hivatalba - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az intézmény továbbra is törekszik  arra, hogy minden szatmárinak legyen személyi igazolványa, illetve, hogy az újszülöttek okmányai is rendben lengyenek. Torja Ionel, a Lakossági Nyílvántartó Iroda vezetője elmondta, a kórház újszülöttosztályán dolgozók rendkívüli módon segítették munkájukat, így vált lehetségessé, hogy mostmár egyetlen újszülött sem hagyhatja el úgy a kórházat, hogy ne legyenek rendben az iratai. Egyúttal az anya igazolványát is elkészítik.

 

Továbbra is gondot jelent azonban, hogy vidéken nagyon sok romának nincs személyije és sajnos, sokszor hiába szervezik meg, hogy a helyszínen mindekinek elkészíti az ideiglenes igazolványát, sokan el sem jönnek az akció helyszínére. Gyakran újszülöttek nyílvántartásba vétele is probléma, ugyanis sok roma kismama otthon hozza világra gyermekét.

„Megoldottuk, hogy szinte egy lejbe sem kerül, hogy ezeknek a személyeknek  elkészítsük az igazolványát, mégsem hajlandóak eljönni a hivatalba és rendezni a helyzetüket"- magyarázta Torja.

Az első negyedévben beiktattak 624 keresztlevelet, 97 házassági kivonatot és 473 halotti boznyítványt. Összesen 1106 keresztlevelet, 181 házassági kivonatot és 493 halotti biznyítványt állítottak ki, illetve 86 válást, 18 névváltoztatást és 1 örökbefogadást jegyeztek be a hivatal munkatársai.

Szinte semmibe sem kerül személyi igazolványt készíttetni - hangzott el a beszámolón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: