2017-11-27 12:10:32• hírek • Szatmár.ro

Személyi igazolvánnyal látták el a hivatalos dokumentumokkal nem rendelkezőket

Véget ért a Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal őszi akciója, amely során a személyigazolvány nélküli egyéneket próbálták meg beazonosítani, és személyes iratokkal ellátni őket.

Az utóbbi két hónap során az intézmény munkatársai Szatmárnémetiben, illetve Szatmárzsadányban, Lázáriban, Vetésben és Egriben is lebonyolítottak hasonló jellegű akciókat, amelyek során 57 személy jutott iratokhoz.
 

Egyedül Zsadányban nem éltek a lehetőséggel, Lázáriban 20, Vetésben 11, Egriben pedig 26 személyi igazolványt állítottak ki. Tavasszal pedig tovább folytatják a kezdeményezést, hiszen az önkormányzat vezetősége azt szeretné elérni, hogy mindenki rendelkezzen a megfelelő iratokkal.
 

Az önkormányzat felhívja az érintettek figyelmét, hogy minden 14. életévét betöltő állampolgár köteles elkészíttetni a személyi igazolványát. A Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Hivatal a megyeközpont lakosain kívül az egri, a batizi, a szamosdobi, a pusztadaróci, a lázári, a mikolai, a szatmárudvari, a vetési és a felsőberekszói állampolgárok számára készíti el a személyes iratokat. Azok, akiknek lejár, 180 nappal előtte kérvényezhetik a cseréjét, 15 nappal előtte pedig kötelező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: