2020-03-17 13:36:58• hírek • közlemény

Személyes jelenlét nélkül végzik a fogyatékkal élő személyek állapotfelmérését

A COVID-19 koronavírus okozta helyzet okán, a fogyatékkal élő személyek állapotfelmérését személyes jelenlét nélkül végezzük, teljes dokumentáció birtokában - tájékoztat a Szatmár Megyei Tanács.

A Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság a következő, egyszerűsített ügymenetet biztosítja: 

  • A dokumentáció leadása történhet postán, faxon: 0261.768.830, e-mailben: sec_adulti_sm@dgaspcsm.ro, sec_copii_sm@dgaspcsm.ro, vagy a helyi polgármesteri hivatalok szociális munkásain keresztül. A besorolási dokumentumok elküldése és a súlyos, személyi asszisztenst igénylő esetek visszaigazolása szintén postai úton történik: a kedvezményezettnek vagy a helyi polgármesteri hivatalnak. 
  • Az orvosi - pszichoszociális felmérések, időszakos felmérések szintén a kedvezményezettek fizikai jelenléte nélkül történnek, a helyi polgármesteri hivatalok szociális asszisztensei jelenlétében. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a szakemberek a kedvezményezett vagy a felhatalmazottjának jelenlétét szükségesnek tartják. 
  • Március 16-ától, hétfőtől, a kiskorúak fogyatékossági besorolása és a szülői asszisztensi igazolások, illetve a felnőttek fogyatékossági besorolási igazolásai érvényességi ideje meghosszabbodik, a szükségállapot idejére. Arra kérjük a polgármesteri hivatalokat, hogy a 448-as törvény értelmében, segítsék a  Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság munkáját, a dokumentumok eljuttatásával az intézmény számára.


További információk:

Felnőttek: 0762. 245.151 és 0261.750.110 

Kiskorúak: 0745.548.185 és 0261.750.113 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: