2010-01-13 10:49:13• hírek • Szatmár.ro

Szembesülni a szorongással

Harmadik állomásához érkezik hétvégén az egyházmegyei önkéntes beteglátogatók képzése.

Szombaton, január 16-án kerül sor az önkéntes beteglátogatók képzésének harmadik előadásnapjára. Az októberben indult képzés eddig a beteglátogató szellemiségét és viselkedésmodelljét igyekezett felépíteni, külön hangsúlyt fektetve az esettanulmányokra, melyek által a különböző élethelyzetekre próbálták felkészíteni a résztvevőket. Az első két alkalom meghívott előadója, Gajdos Zsuzsa debreceni klinikai lelki gondozó az esetmegbeszéléseken túl, saját tapasztalatain keresztül is próbált segíteni az egyházmegyei beteglátogatóknak, hogy a betegágy mellett minden helyzetben megállják a helyüket.

A január 16-i, sorozatban pedig a harmadik találkozó előadója Ft. Román János, a Kálvária templom román közösségének plébánosa lesz, aki „Szembesülni a szorongással és céltalansággal" címmel tart majd előadást. Gáspár Annamária kórházpasztorációs referenstől ugyanakkor megtudtuk, hogy szó lesz még az önkéntes beteglátogatók kapcsolatrendszeréről - Istennel, az Egyházzal, a beteggel, a hozzátartozókkal, a kórházzal, a plébánosaikkal és kórházlelkésszel - illetve lehetőség lesz továbbra is helyzetgyakorlatokra és esetmegbeszélésekre.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Kórházpasztorációs Irodája által szervezett önkéntes beteglátogatói képzése mindenki számára nyitott, így a szombaton reggel kilenc és délután négy óra között a Szent Alajos Konviktusban megrendezett találkozóra is szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: