2010-01-29 14:50:49• hírek • Balog Anita

Szélmalomharcot vívott a hóval a Florisal

Pénteken folyamatosan próbálták felvenni a harcot a havazással a Florisal gépei, ám a letakarított utakat hamar belepte a friss hó, ezért nem látszott mindenfelé a hóeltakarítók munkája.

Nem okozott fennakadást a közlekedésben a közel 24 órás havazás Szatmárnémetiben, bár a hóeltakarítás nem volt egyszerű, legalábbis nem mindenhol volt látszatja. Ahol a Florisal hóekéi egy utat letisztítottak, egy órán belül az út újabb tisztításra szorult, mert a sűrű havazás ismét belepte a letisztított útszakaszt - mondta el a Szatmár.ro kérdésére Murg István, a Florisal műszaki igazgatója. Mint megtudtuk, a szélmalomharcnak végül a hóesés megszűnése vetett véget, utána már nagyobb hatékonysággal dolgozott a cég 16 munkába állított, különböző méretű eltakarító gépe.

-Egész éjjel dolgoztunk az utakon - magyarázza Murg - és sikerült megvalósítani a legfőbb célkitűzést: a megyeszékhely utcáin nem volt fennakadás a közlekedésben a hó miatt. Miután véget ért a havazás, már jól látható volt a munkánk, amit a 16 óra körüli csúcsforgalom némileg hátráltatott. Most az időjárás-előrejelzéseket figyeljük, úgy tűnik most egy ideig nyugodtan dolgozhatunk, mert nem számíthatunk havazásra.


A régi városközpont járdáit is tisztították
A régi városközpont járdáit is tisztították


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: