2008-02-04 17:01:15• hírek • Szatmar.ro

Határon átívelő együttmükődés

 Újabb három határon átívelő projektet indít az Európai Integrációs Iroda.

Az Európai Integrációs Iroda idén három határon átívelő projekt indítását tervezi.

 Pataki Csaba, az Európai Integrációs Iroda igazgatója elmondta, több szempontból is fontosak az elindításra váró projektek.

Az első program Szaniszló, Horea és a magyarországi Ömböly közötti útszakasz felújítására vonatkozik, ez valamivel több mint 26 km-t jelent. A Megyei Tanács múlt heti gyűlésén elfogadta a Szaniszló és Szatmárnémeti partnerségéről szóló határozati pontot, valamint elfogadta az önrész biztosítását is.

A második projekt Ukrán viszonylatban benyújtott pályázat, amelynek célja az intézményfejlesztés a Szatmár Megyei Önkormányzat és a Kárpátaljai Önkormányzat tekintetében. A projekt egymás adminisztratív rendszerének jobb megismerését is segítené, valamint a szakemberek kölcsönös képzését is biztosítaná.

A harmadik pályázat a Halmi és Nagytarna közti útszakasz felújítási munkálataira vonatkozik, amely 60 %-os önerőt igényel.  

- Azért nagyon fontos a határon átnyúló projektek megvalósítása, mert hamarosan egy olyan program fog elindulni, amely négy országra terjed ki: Romániát, Ukrajnát, Szlovákiát és Magyarországot érinti majd. Ezen belül 76 millió eurót tudunk elkölteni.  Ahhoz, hogy ezt minél hatékonyabban végezhessük, jó viszonyt kell fenntartsunk a külföldiekkel. - magyarázta Pataki Csaba igazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: