2015-02-27 11:23:10• hírek • MTI

Szélkerekekkel szerelték fel az Eiffel-tornyot

Két szélerőművel szerelték fel az Eiffel-tornyot a fenntartható fejlődés iránti elköteleződés jeleként - jelentette be csütörtökön a Párizs lelátogatottabb turistalátványosságát működtető SETE vállalat.

A szélkerekeket a második szinten, 127 méteres magasságban helyezték el. A hét méter magas és három méter széles szerkezetek óránként 10 ezer kilowatt áramot termelnek, ami az első szinten található üzlet energiafogyasztását fedezi.

"Ez csak jelképes, de azt jelzi, hogy a torony elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt" - ismerte el az üzemeltető.

A függőleges tengelyű szélmalmok teljesen beleolvadnak a torony szürke vasszerkezetébe.

A kezdeményezést megelőzően az Eiffel-torony több lépést is tett a környezetvédelem érdekében: az elmúlt két évben végrehajtott felújításkor környezetkímélő tereket alakítottak ki az első szinten, valamint modernizálták az építmény energiaellátását. Négy napelem adja a pavilonokban használt meleg víz felét, és egy esővíztározót is felszereltek, amely a mosdók vízellátásában segít. A torony megvilágításához pedig kizárólag LED fényforrásokat használnak.

Az Eiffel-torony éves energiafogyasztása 9,7 gigawattóra, ami egy megközelítőleg 3 ezer lakosú település fogyasztásának felel meg.

A turistalátványosságot tavaly több mint 7 millióan keresték fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: