2020-05-28 10:48:09• hírek • Szatmár.ro

Széles kínálattal várja az ősszel kilencedik osztályt kezdő diákokat a Hám János

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum minden tanév kezdetén nagy népszerűségnek örvend a kilencedik osztályba készülő diákok körében. Az iskola az elmúlt évek során szaklíceumi osztályokkal is bővítette kínálatát, mellyel a középiskolai oktatás egy új színfoltját teremtette meg a megyében. A diákság természetesen örömmel választja ezeket az osztályokat, ahogyan a tanintézmény elméleti profilú szakirányai iránt továbbra is nagy érdeklődést mutatnak.

Az alábbiakban megismerhetik a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 2020/2021-es tanévre vonatkozó kínálatát, melyről az iskola vezetősége tájékoztatta szerkesztőségünket az elmúlt napokban.

A 2020/2021-es tanévben a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum egy előkészítő osztályt, egy ötödik osztályt, két elméleti oktatást kínáló IX. osztályt és két IX-es szakosztályt indít.

Az előkészítőben 25 hely várja a diákokat, míg ötödik osztályban egy 30 fős csoportot indít az iskola.

Ami a kilencedik osztályokat illeti, érdemes több információt megemlíteni.

Elméleti oktatásban két osztály indul, mégpedig egy vallásturizmus-intenzív idegen nyelv szak, mely 28 helyet kínál a diákoknak, illetve egy biprofilú osztály, amely esetében az osztály fele matematika-informatika (intenzív informatika) szakon tanul majd (14 hely), a másik fele pedig természettudományok (intenzív idegen nyelv) szakon (14 hely).

A vallásturizmus szak felvételi köteles, figyelembe véve a következő információkat: az erre a szakra pályázó diákoknak június 2–5. között személyesen vagy elektronikus úton (felveteli.ham@gmail.com) kell leadniuk azt a beiratkozási űrlapot, melynek tartalmaznia kell az V-VIII. osztályos hittan (vallás) tantárgy átlagát (média). Majd június 11-én egy telefonos interjú következik, melynek rendjéről és módjáról egyeztetni fognak a beiratkozott diákokkal. Idén az írásbeli hittan-vizsga elmarad.

Akik a szakoktatást választják, azok két osztály négy szak szerinti profilja közül dönthetnek.

A Mechanika/elektronika-automatizálás osztály egy biprofilú osztály, mely úgy elektronikai-műszerész szakon, mint autószerelő szakon is 14-14 helyet biztosít, duális képzési formában.

A Közélelmezés-turizmus osztály szintén dupla szakkal indul, ahol úgy pincér, mint szakács szakon is 14-14 hely várja a diákokat.
 

A szakoktatás képzési időtartama 3 év, formája pedig nappali rendszerű.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: