2009-01-26 16:27:44• hírek • Ferenczi Noémi

Szelektíven a fáradt olajat

Szatmárnémetiben már folyamatban van a háztartásokból származó fáradt olaj szelektív gyűjtésének megoldása. A szállítást kell még valahogyan megszervezni - mondta el a Szatmár.ro-nak Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője.

A.fáradt olaj az egyik leggyakoribb veszélyes hulladék, melynek sorsa, kezelése - akárcsak más európai országokban - nálunk sem rendezett, ezért gyakran lehet környezetszennyezés oka. A legtöbb háztartásból kikerülő használt olaj a szennyvízcsatornába kerül, mely által nem csak a környezetre gyakorol káros hatást, de a rendszer eldugulásához is vezethet - magyarázta Békéssy.

A megyeszékhelyen már megkezdte működését az a cég, mely engedélyt kapott a fáradt olaj összegyűjtésére. A lakosság kérhet a cégtől 50, illetve 100 literes gyűjtőedényeket, melyek ha megtelnek el kell vinni a cég székhelyére, a Darai út 99 szám alá, keddtől péntekig, délelőtt 8 és 10 óra között.

„Egyelőre, sajnos, még nincs megoldva, hogy a cég biztosítsa a szállítást. Az elképzelés az, hogy csak úgy, mint a háztartási hulladékot, minden héten adott napon elszállítsák a lakosságtól az összegyűjtött fáradt olajat, de idővel ez is meg fog oldódni"- tette hozzá az igazgatónő.

A cég által összegyűjtött használt olajat, egyébként, egy csíkszeredai cég veszi át, mely elszállítja Magyarországra, ahol újrahasznosítják azt.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: