2009-02-19 13:55:11• hírek • Ferenczi Noémi

Zárva a begyűjtő

A napokban többször jártunk a 14-es lakónegyedben található elektronikai hulladékgyűjtőnél, melyet szatmárnémeti egyetlen elektronikai hulladékot begyűjtő cége működtet. Minden alkalommal zárt ajtók fogadták munkatársunkat, ezért felhívtuk a cégtáblán található telefonszámot, így értük el Marcel Marculescut, a kft. ügyintézőjét.

 

Az.ügyintéző kérdésünkre elmondta, azért volt zárva a gyűjtőhely, mert nagyon sok megrendelést kaptak a különböző cégektől, közintézményektől, az összegyűjtött elektronikai hulladék elszállítására. A jövő héttől azonban visszakerül minden a megszokott kerékvágásba, vagyis a kifüggesztett órarend szerint lehet majd díjmentesen leadni az elhasználódott háztartási készülékeket, minden hétköznapon reggel 8 és délután 16 óra között.

„Egy protokollum alapján, mind a közintézményektől, mind az elektronikai cikkeket forgalmazó cégektől begyűjtjük az elhasználódott készülékeket. A tárolókat is cégünk biztosítja. A cég Máramaros, Szilágy és Szatmár megyéből gyűjti be az ilyen jellegű hulladékot"- magyarázta Marculescu.

Elmondása szerint, az országos szinten megszervezett „Nagy lomtalanítás" nevet viselő akció során jelentős mennyiségű elektronikai hulladékot sikerült begyűjteniük.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője elmondta, idén is biztosan fog folytatódni a gyűjtési akció, azonban azt még nem lehet tudni, hogy milyen formában lesz megszervezve.

A 14-es lakónegyedben található elektronikai hulladékbegyűjtőnél ingyenesen veszik át a régi készülékeket

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: