2019-02-14 14:14:01• hírek • Bagosi Andrea

Szelektív szemétgyűjtés Tasnádon

A Tasnádi önkormányzat egy közleményben szeretné tájékoztatni a lakosságot, hogy 2019. január 1-től kezdve a szamosdobi (Doba) hulladéktárolónál a tárolás díja 63,25 lej/tonna értékről 109,75 lej/tonna értékre növekedett (közel 75%-kal).

„Ez a növekedés jelentős többletkiadást jelent a háztartási hulladékgyűjtés szempontjából. A hulladékgyűjtés minél hatékonyabb kezelése és a szemétszállítási díj lehető legalacsonyabb értéken tartása érdekében kérjük önöket, fordítsanak jelentős figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, ami a kihelyezett konténerek figyelmes és felelősségteljes használatát jelenti mind a tömbház-negyedekben, mind a lakóházak mellett, nagy mértékben csökkentve ezáltal azt a mennyiséget, amit a szamosdobi tárolóhoz kell szállítani. Felhívjuk tehát a figyelmet, hogy külön gyűjtsék és helyezzék el a megfelelő konténerekbe, kukákba a papírt, műanyagot és palackokat, fém és színesfém anyagokat, üveget stb.
A fatüzelésből származó hamut, kérjük, ne tegyék más hulladékokkal együtt a konténerekbe vagy kukákba. Ez év őszétől a hamunak minden zónába egy-egy fémből készült konténer kerül kihelyezésre.
Azok a lakosok, akik házakban laknak, saját gazdaságukban tárolhatják mind a hamut, mind a biológiailag lebomló anyagokat ( gyümölcs-, zöldséghulladékot, illetve egyes növényi hulladékokat), amelyek komposzttá alakíthatók.
Egy külön kérés: Ne dobják a szelektív módon gyűjthető anyagokat az utak szélére, az üdülőövezetbe, a mezőgazdasági területekre, azaz általában a meg nem engedett helyekre. Ezeket, ha megfelelően osztják a kukákba, INGYEN gyűjtik, és nem számítanak bele az összegyűjtött hulladékmennyiségbe.
Az építkezési törmeléket, figyelembe véve, hogy sokan csak véletlenszerűen dobják ki, ettől a hónaptól kezdve INGYEN gyűjtik össze havonta egyszer. Kérjük, jelezzék a 0261/848.200-as telefonszámon, ha van összegyűjtendő törmelék, a hozzávetőleges mennyiségét, anyagát (beton, tégla, BCA, vályog, gipszkarton, kerámia, üveg, fa, vas, stb.) és a csomagolás módján (ha létezik olyan), hagyják meg az elérhetőségi adataikat, és informálni fogjuk, hogy mikor kerül sor a begyűjtésre” - olvashatjuk a közleményben.

(Képünk illusztráció)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: