2010-10-20 14:35:27• hírek • Póti Orsolya

Szekeres felvonulás és szüreti batyus bál

A Szatmárnémeti MADISZ október 22-én első ízben rendezi meg szüreti rendezvényét, mely szekeres felvonulással indul és táncházzal végződik. 

A szüreti batyus bál október 22-án, péntek délután 17 órától szekeres felvonulással indul, amelyen részt vesznek a MADISZ táncházasok, az este folyamán fellépő Csikuska-Encsi fiatalokból álló, Maier Raimond által vezetett néptánccsoport, a talpalávalót szolgáltató Parapács zenekar Tokajhegyaljáról, és a Nachbil borászat képviselői. A felvonulókhoz bárki csatlakozhat szekérrel, vagy gyalog.

A felvonulók az Ócskapiactól indulnak, megkerülik a Szabadság teret, és a Székesegyház előtt tartott rövid pihenő alatt bárki megízlelheti a Nachbil borokat. A csoport tovább folytatja útját a Golescu Hídon át a Római Katolikus Szentlélek templomig, ahol 18 órától mindenki részt vesz az istentiszteleten.

19 órától a templom Merk Mihály termében borbemutató veszi kezdetét, majd ugyanitt a Csikuska néptánccsoport  előadásával indul a mulatság, ahol báli zenére és autentikus népzenére is számíthatnak a résztvevők. A táncházat Maier Reimond és felesége Katalin vezetik majd.

Jegyet előételben, a MADISZ székhelyén, a Mihai Viteazu 10. szám alatt lehet váltani.  Bővebb információért hívja a 0261-710-810-es telefonszámot.


Szekeres felvonulás és  batyus bál Szatmárnémetiben. Illusztráció.
Szekeres felvonulás és  batyus bál Szatmárnémetiben. Illusztráció.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: