2017-02-27 17:51:23• hírek • Kocsis Zoltán

Szekér- és teherautószámra lopják a fát

Szekér- és teherautószámra lopják a fát Szatmár megyében, a rendőrség csak a mögöttünk hagyott hétvégén három „szállítmányt" fülelt le. Közben Magyar Lóránd szatmári parlamenti képviselő törvénymódosítási javaslattal fordul a mezőgazdasági bizottság elé erdőgazdálkodási ügyben.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint Piskolton két szekerest, egy 30 és egy 37 éves férfit fogtak el, akik nem tudták igazolni az általuk szállított fa származási helyét. Szakasz és Krasznabéltek között egy teherautón szállított két köbméter faanyagot egy 51 éves nagyszokondi férfi, Szatmárnémetiben pedig egy, a Szinérváraljához tartozó Kissebespatakról származó, de Szatmárzsadányban élő 20 éves férfit állítottak meg.

Mindamellett, hogy valamennyien jelentős, 5000 lej értékű büntetést kaptak, a rendőrség elkobozta a szállított famennyiséget, valamint a szállításhoz használt eszközöket is.

Eközben Magyar Lóránd parlamenti képviselő törvénymódosítási javaslatot készül benyújtani a képviselőház mezőgazdasági bizottságához. „A fűtéshez fát használó lakosok közül sokan tapasztalhatták, hogy egyrészt megdrágult a fa ára, másrészt igencsak nehéz beszerezni. Mindez annak a következménye, hogy egy eleve hiányosan összerakott törvényt módosítottak egy több sebből vérző kormányrendelettel. Most ennek a helyrehozásán dolgozom kollégáimmal együtt. Balogh Sándor, a Romsilva volt igazgatóhelyettese, jelenleg megyei tanácsos erdészmérnökkel konzultálva térek vissza Bukarestbe, hogy a mezőgazdasági bizottság elé tárjam a javaslatainkat", írta ki közösségi oldalára az RMDSZ-es politikus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: