2013-08-01 13:51:31• hírek • Szatmár.ro

Székely(zenei)termékek a Partiumi Magyar Napokon

Bár a Partiumi Magyar Napokon szeretjük, ha minél több „hazai" együttes kap fellépési lehetőséget, s ezzel élni is szoktak a Szatmár megyei zenészek, sokszor kínál a rendezvénysorozat olyan zenei csemegét is, amely Erdély más régiójában született meg. Ezúttal Sepsiszentgyörgy kerül fókuszba ugyanis két különböző zenei irányzat képviselői is a szatmári közönség elé állnak, s már most biztosak lehetünk abban, hogy a maguk nemében egyedi hangulattal járulnak majd hozzá a régiónk legnagyobb fesztiváljához.

A Minestrone Band - Zöldségzenekar péppé zenél minden zöldséget, ami csak a keze ügyébe kerül, s ezt kétszer is megteszi a PMN ideje alatt. Az együttes különlegessége, hogy zöldségekből csiholnak elő hangokat úgy, hogy előtte a közönség figyelemmel kísérheti a zöldségek hangszerekké való átalakulását is, a gyermekeknek pedig egyenesen interaktív lehet ez a része a „hangolásnak". Fellépésenként 20-25 kg zöldséget használ a diákot, hivatásos zenészt, egykori médiaszemélyiséget, tanárt és szakácsot magába foglaló együttes. A szakács jelentősége, hogy a zenélés után a megmaradt hangszerekből finom minestrone levest vagy székely lecsót készít. A péppé zenélésbe augusztus 24-én 18 órától a Kossuth kertben a Babytrend színpadon (kisszínpad) kapcsolódhatnak be a játékos kedvű felnőttek 18 órától, míg másnap ugyanerre a helyszínre várják 14 órától a gyermekeket a zöldségeket zenére bíró székelyek.

Aki pedig úgy gondolja, hogy a sör mellé valami igazán vidám zenét szeretne, akkor időzítse a partiumi sörözését augusztus 25-én 17 órára a City rádió színpad (nagyszínpad) közelébe, ahol a szintén székelyföldi, s szintén sepsiszentgyörgyi zenészek dallamos, lendületes ír-kelta zenével örvendeztethetik meg a szatmári közönséget, miután Nagykárolyban már többször is jártak. Az ír kocsmák hangulata tehát adott lesz, koccanhatnak a söröskriglik, fülig érhetnek a mosolyok a Selfish Murphy együttes fellépésén. A hamisítatlan, bár néha rockos beütést kapó ír-kelta zenevilág most a Kossuth kertbe idézi az írek jókedvét, s meglehet az, hogy a hangulat néhány koboldot is előcsalogat a Kossuth kert odvas fáiból.

Zöldségeken zenél a Minestrone zenekar

S azok listája, akik nélkül nem jöhetne létre a PMN:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Arany fokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub

Ezüst fokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő,  Silcomprest, Ferys Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: