2017-09-21 10:43:50• hírek • Szatmár.ro

Székelyudvarhelyen a Pornó című előadás

A 2017. szeptember 17-23. között immár kilencedik alkalommal megrendezett dráMA kortárs színházi találkozó meghívottja a szatmárnémeti Harag György Társulat Pornó című előadása.

A Visky András által írt és rendezett produkció a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház nagyszínpadán, színpadi stúdióként berendezett nézőtérrel kerül a közönség elé 2017. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján, 18 órától.

A székelyföldi színház bemutatkozó írása szerint a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház legnagyobb volumenű projektje a dráMA kortárs színházi találkozó, amelyet az idén immár kilencedik alkalommal szerveznek meg. A színház tizedik évfordulóján, 2008-ban indították útjára ezt a kezdeményezést, ez jó alkalomnak bizonyult a találkozó megszervezésére. A találkozó lényege a kortárs magyar és román drámák találkoztatása, valamint a kortárs színházi nyelvnek a nagyközönség körében való népszerűsítése. Vidékükön a román nyelvű előadásokkal, illetve a kortárs drámák nyelvezetével ritkán találkozhatnak az érdeklődők, fesztiválukkal épp ezt kívánják pótolni.

Ez egy olyan fórum, ahová a romániai és magyarországi színházi szakma elitjét hívják meg, valamint a játszott darabok rendezőit, szerzőit, hogy színházuk ismertsége és előadásaik híre eljuthasson minél szélesebb körbe és minél több helyre. Hosszútávon a találkozó célja az is, hogy elősegítse a szakmai kapcsolatteremtést egy – a szűkebb környezetét tekintve – (el)zárt kultúrájú régióban, illetve a közönség – elsősorban a fiatalabb nemzedék – érdeklődését felkeltse egy új színházi nyelvezet iránt.

A Pornó című szatmári előadás a tavalyi évadban két rangos magyarországi fesztiválon, a debreceni DESZKÁn és a budapesti MITEMen is szerepelt, illetve két előadás erejéig a Kolozsvári Állami Magyar Színház közönsége is megtekinthette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: