2012-03-09 16:39:19• hírek • Szatmár.ro

Székelykapuk, Zöldkapuk

A Szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola 11 harmadikos diákja sokat hallatott magáról a decemberi hónap folyamán. A Székelykapuk Zöldkapuk pályázat keretén belül Betlehemes játékkal örvendeztettek meg több helyi intézmény vezetőit és alkalmazottait.

Kilenc ország diákjai elevenítették fel a régi népszokásokat, ahol ez a lelkes kis csapat II. helyet ért el a kezdő kategóriában.

A Csillagok csapat folytatta munkáját és ismét versenyre készülnek. A Székelykapuk Zöldkapuk pályázat keretén belül egy plakátkiállítás-sorozatra fog sor kerülni. A plakátok a föld jövőjéről, a természetvédelemről, a régi paraszti építkezéstől és a jövő modern energiatakarékos építkezéséről szólnak. Felhívják a figyelmet a kipusztuló állatfajokra és növényekre. Röviden: mentsük a menthetőt.

A kiállítás megnyitója a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola előcsarnokában történt, majd a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban lehetett megtekinteni a plakátokat. A következő színhely a mikolai Polgármesteri Hivatal volt, ahonnan a Gellért Sándor Általános Iskolába vándorolt a kiállítás, majd a Szárazbereki Iskola volt a következő helyszín.

A plakátok ismét Szatmárnémetibe kerültek a Hám János Iskolaközpontba. Az utolsó helyszín a Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal volt. Ez a helyszín azért is fontos, mert az Erdészeti Hivatal vezetősége már a betlehemezéskor felajánlotta közreműködését a tavaszi faültetési tervükhöz. Ezt az ígéretet most megerősítették és amint lehet megvalósítják.

Ezt a segítséget és a szívélyes fogadtatást külön köszönik a csapat tagjai és a két vezetőtanár Sebesi Ibolya és Kállai Karolina.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: