2007-12-27 14:40:52• hírek • István Löchli

Modernebb reptere lesz megyénknek

 Számos fejlesztésen esett át Szatmárnémeti reptere az idei év folyamán.
A szatmárnémeti repülőtér a 2007-es évben nagyszabású fejlesztéseken esett át, melyeket mindenképpen szükséges volt elvégezni, ugyanis a repülőtér nem felelt meg az európai normáknak.

Szerdán egy sajtóértekezlet keretén belül Fechete Nicolae, a repülőtér igazgatója a sajtónak beszámolt a 2007-es fejlesztésekről, valamint a jövőre esedékes nagyszabású modernizációkról. A Szatmár Megyei Tanács 2007-ben 1950000 lejt adott a repülőtér modernizációjára, melyből modern bútorokat vásároltak, illetve kicserélték a leszállópályák fényjelzéseit is. A 2008-as esztendőben is számos munkálatra lesz szükség, jelentette ki az igazgató, ugyanis a régi stílusú épületet teljes mértékben át kell alakítani, hogy megfeleljen az európai elvárásoknak. A 2007-ben végzett fejlesztés meghozta a gyümölcsét, ugyanis két új belföldi járata lesz a Carpatair légitársaságnak Szatmárnémetiben, valamint a Tarom légitársaság is újabb járatot indít Bukarestbe.

Ezzel a bővítések nem érnek véget, ugyanis már megkezdték a tárgyalásokat annak érdekében, hogy több belföldi járat érintse Szatmárnémetit, valamint a nemzetközi járatokat is szeretnének indítani, ez által remélhetőleg nyártól Olaszországot, Törökországot, Franciaországot, Ukrajnát és Németországot valamint a Moldova Köztársaságot is el lehet érni a Szatmár megyei járatokkal.  
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: