2012-09-17 15:26:40• hírek • Szatmár.ro

Székelyföldi trénerek az ifjúsági képzésen

A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SzMIT), a Szatmár Megyei Diákszövetség (SzMDSz), a Szatmár Megyei Diáktanács (SzAMeDT)és a szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) tagjai közös képzéshétvégén vettek részt Bobáldon az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatásával.

A fiatalok most nem előadásokon vettek részt, hanem játékos keretek között tanulhattak meg bízni egymásban és néha engedni, hogy nem a megszokott vezetők irányítsák őket. A képzést székelyföldi ifjúsági szervezetben dolgozók vezették, akik koruknál fogva maguk is tökéletesen illeszkedtek a Szatmár megyeiek közé, s ezáltal elindulhat egy együttműködés az egymástól több mint négyszáz kilométerre élő fiatalok között.

A feladatok között szép számmal akadtak olyanok, amelyeket becsukott vagy kendővel eltakart szemmel kellett végrehajtani. Ezen feladatok során szükség volt az egymásba fektetett bizalomra, valamint arra, hogy valaki merje és tudja bevállalni azt, hogy a többiek vezetője lesz, s megoldásokon töri a fejét. A feladatokba helyenként bekapcsolódtak a pár nappal korábban megalakult gencsi MIK küldöttei. Szombat délután pedig kilátogatott a bobáldi képzésre Csehi Árpád az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, aki kiemelkedő figyelmet fordít a fiatalokra. Ahogy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy ezek közül a fiatalok közül kerül ki a következő vezetői rétege az RMDSZ-nek". Őt elkísérte Kovács Máté a megyei tanács RMDSZ-es frakcióvezetője, valamint Kereskényi Gábor az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke. Ők ketten még a játékokban is részt vettek, s ezzel kivívták a résztvevők hangos tetszésnyilvánításait.

Az ősz folyamán még lesz hasonló képzés, ahol a kommunikációra és a problémamegoldásra fektetik majd a hangsúlyt. Ezzel párhuzamosan pedig hamarosan  tisztújításra kerül sor a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácsnál (SzMIT).

Képzést tartottak Bobáldon a szatmári ifjúsági szervezetek képviselőinek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: