2013-12-12 15:50:57• hírek • Kocsis Zoltán

Sikkasztás miatt vettek őrizetbe egy ortodox papot

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt őrizetbe vették az Érkőrösön szolgáló ortodox papot a Szatmár Megyei Rendőrség tasnádi kapitányságának munkatársai. A 42 éves férfi egyben egy gyermekotthon adminisztrátoraként is tevékenykedett, ilyen minőségében közel 18.000 lejt sikkasztott el.

Dan Vladimir Covaci-ot december 11-én, szerdán vette őrizetbe a rendőrség. A vád szerint két éven belül közel 15.000 lejt sikkasztott el abból az összegből, amit a Megyei Kifizetési és Szociális Felügyeleti Ügynökség a gyámságában lévő nyolc gyerek nevelésének támogatása céljából folyósított.

Mindezzel azonban nem érte be az atya, hanem Cornel I. segítségével 7,8 köbméter fát is eladott abból, amit a gyermekotthon a téli fűtésre kapott. Ebből megközelítőleg kétezer lejes bevételre tettek szert.

Amikor rájött a turpisságra, a Szociális és Gyermekvédelmi Osztály felszólította Covaci-ot: decemberig szolgáltassa vissza a teljes összeget. Mivel a pap ezt nem tette meg, a Szociális és Gyermekvédelmi Osztály feljelentést tett a rendőrségen.

A jelek szerint azonban nem ez az első olyan alkalom, amikor az atya nem tudott ellenállni a pénz vonzalmának. A helyi román nyelvű sajtó az ortodox egyházhoz közeli információkra alapozva azt írja, hogy Covaci évekkel korábban a Máramaros megyei Felsőszelistyét azért kellett elhagynia, mert ott is hűtlen kezelés gyanújába keveredett...

Az esetre reagálva az ortodox egyház nagykárolyi esperesi hivatal közölte: amennyiben Covaciot előzetes letartóztatásba helyezik, akkor más veszi át az érkőrösi közösséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: