2008-05-22 12:18:22• hírek • István Löchli

Korodi támogatja a Környezetvédelmi Központot

 A városban egy nemzetközi Környezetvédelmi Központot létesítenek.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, valamint a Szatmár megyei Környezetvédelmi Ügynökség egy nemzetközi program keretében rehabilitálni fogja a Kossuth kertben levő régi közfürdőt. Ott egy nemzetközi környezetvédelmi nevelési, valamint egy levegő-monitorizálási központot alakítanak ki.

Az épületben, melynek a felújítási munkálatai még az idén meg fognak kezdődni, a  laboratóriumok mellett, előadótermeket, kiállításokra megszervezésére  alkalmas termeket is kialakítanak. Békéssy Erzsébet a környezetvédelmi igazgatóság vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: „Sokszor olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs hely ahol a programjainkat lebonyolíthassuk, de ez a Nemzetközi Nevelési Központ alkalmas hely lesz ezekre a tevékenységekre.”

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy a minisztérium támogatni fogja a Környezetvédelmi Nevelési Központot, mely példaértékű az egész országban, ugyanis Romániában csak Szatmárnémeti fog rendelkezni ilyen létesítménnyel.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: