2013-06-21 16:24:17• hírek • Baranyi László, MTI

Székelyföldi fotókiállítás a román parlamentben

Székelyföldi portrékból és életképekből álló óriásfotó-kiállítás nyílt a román képviselőházban, amely a tavaszi ülésszak végéig, június 27-ig marad a parlament előcsarnokában - közölte az MTI-vel pénteken Korodi Attila parlamenti képviselő.

A Hargita Megyei Kulturális Központ kültéri - 130-szor 130 centiméteres képekből álló - vándorkiállítását Ádám Gyula fotóművész válogatta az elmúlt években szervezett székelyföldi fotótáborok anyagából. Bukarest a tárlat harmadik állomása Csíkkarcfalva és Csíkszerda után.

"Ez magyar viszonylatban egyedi alkalom, eddig ilyen nem volt. Erdélyi magyarokról szóló anyag, Székelyföldről nem is beszélve, eddig nem volt a román parlament épületében" - mondta a képviselő. Hozzátette: Csíkszeredában meggyőződött róla, hogy olyan minőségű anyagról van szó, amely bármely európai fővárosban megállja a helyét, ezért hívta meg a kiállítást Bukarestbe.

"Ehhez kellett egy házelnöki beleegyezés, a parlament főtitkársága által koordinált intézménynek a beleegyezése, és legvégül a házbizottságnak a politikai beleegyezése. Nem volt ünnepélyes avató, nem akartunk olyan csinnadrattát szervezni, ami túllő a célon. Fontosabb, hogy a kiállítási anyag ki legyen téve, mindenki lássa és ilyesmi máskor is megtörténhessen" - mondta Korodi Attila.

A képviselő hozzátette: a fotósok nevén és az alkotás címén kívül minden egyes képen fel van tüntetve a település neve és az is, hogy a tárlat a Székelyföld világáról szól.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: