2012-12-27 13:54:50• hírek • MTI, Háromszék

Székelyföldi diákigazolvány bevezetését tervezik

A Székelyföldön tanuló diákok számára kedvezményeket biztosító diákigazolvány bevezetésén dolgozik a sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület.

Amint a Háromszék című napilap csütörtöki számában közölte, a magyar, román és angol nyelvű kártyát egyaránt szánják alsóbb iskolásoknak és egyetemi hallgatóknak. Az ingyenesen igényelhető kártya kedvezményeket biztosít majd tulajdonosának a székelyföldi művelődési intézményekben, sportlétesítményekben, a különböző rendezvényeken, tanfolyamokon és a tömegközlekedésben, sőt a magánszféra által nyújtott szolgáltatásokra is megpróbálják kiterjeszteni.
Zsigmond József, a Centrum Studiorum Egyesület elnöke a Háromszéknek elmondta: a Sic Card nevű vonalkódos kártyával a fiatalság regionális öntudatát, kötődését a szülőföldjéhez szeretnék erősíteni.

Az ötletet Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere, valamint Tamás Sándor és Borboly Csaba Kovászna és Hargita megye önkormányzatának elnöke is felkarolta, és Maros megyében is van rá fogadókészség. Tamás Sándor ígéretet tett arra, hogy a megye valamennyi kulturális intézménye nyitni fog a diákok felé; Antal Árpád a sepsiszentgyörgyi városi buszokra, uszodára, sípályákra látja kiterjeszthetőnek a kedvezmények rendszerét.

Az elképzelést helyi vállalkozók is támogatják; néhány üzletben és szórakozóhelyen, valamint fogorvosi rendelőkben is készek öt és száz százalék közötti kedvezményt biztosítani a kártya felmutatóinak.
A diákbarát helyek és intézmények listáját és az általuk nyújtott támogatást a www.diakigazolvany.ro, valamint a www.siccard.ro honlapon lehet majd követni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: