2012-06-24 11:27:30• hírek • Szatmár.ro

Székely vágta 2012 - Élőben közvetíti a Duna Televízió

Lassan elkészül a végleges program, a pálya újra elnyeri legjobb formáját, a sátrak helyszíne megvan már, sőt, jó időt is rendeltek idénre a Székely Vágta szervezői. A kétnapos lovas eseményen számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket, és csakúgy mint tavaly, idén is a Duna Televízió élőben közvetít július 15-én, a futamok napján a Maksa községhez tartozó Óriáspince-tetőről.

Kilenctagú stáb mérte fel a terepet az Óriáspince-tetőn, az élő közvetítés napján ennél jóval többen lesznek és dolgoznak majd azon, hogy a világon bárhol élő székelyek és magyarok elsőkézből értesüljenek a vágta kimeneteléről. A Duna TV stábja méterről méterre felmérte a terepet, megbeszélték, hogy hova kerülnek a  kamerák, melyek lesznek a legoptimálisabb beállítások, és, hová kerüljön a közvetítőkocsi vagy a rögtönzött stúdió.

A számok önmagukért beszélnek: 14 kamera, 2,5 km kábel, egy műholdas közvetítőkocsi, egy kitelepített beszélgető stúdió, egy, a tömegben mozgó közvetítőpont, 70 tagú, helyi erőkkel megerősített, kábelosokból, operatőrökből, kép-és hangvágókból, szerkesztőkből, rendezőből, műsorvezetőkből álló tévéstáb vállalta, hogy zavartalanul menjen le a műsor július 15-én, vasárnap. A Duna Televízióban 180 percet adnak élőben, ezek romániai idő szerint a következőképpen oszlanak meg: első bejelentkezés 13,10-13,55 között; a második élő közvetítés 14,30-15,30 között; a harmadik 16,30-17,00 között lesz; az utolsó, egyben a döntő és a díjátadás a 18,00-18,45 közötti bejelentkezésben lesz látható. A négy élő kapcsolásban bemutatkoznak az induló települések és azok lovas képviselői is, a nézők ízelítőt kapnak a programokból, és végignézhetik a vágtafutamokat is.

Székely vágta - 2012

A futamok mellett számos értékteremtő és hagyományőrző kulturális és szórakoztató programot kínálnak a szervezők, korosztálytól függetlenül. Díjugrató verseny, Puszta Ötös és csikós bemutató, solymászati bemutató, a Kassai Lovasíjász Iskola erdélyi csapatának bemutatója, díjlovaglás, hírességek fogathajtó versenye és vágtája, lósimogatás, pónilovazás szerepel a programtervezetben, mindezek mellett a Kálnoky-lovarda lovasai előadják a Szent György-legenda lovas változatát, a gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület és a háromszéki baranta csapatok a Zalán futása című lovasbemutatóval készülnek.

A Székely Vágtára még mindig lehet jelentkezni, a lovasesemény programtervezete elérhető a www.szekelyvagta.ro honlapon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: