2019-05-07 09:03:28• hírek • Szatmár.ro

Székely Ervin felolvasással egybekötött dupla könyvbemutatója

Székely Ervin könyveit mutatják be pénteken a szatmárnémeti olvasóközönség számára.

Május 10-én, a 17:00 órakor kezdődő eseményen a közönség két igazán szórakoztató művel ismerkedhet meg. A kedvcsináló délutánon terítékre kerülnek a manapság is sokakat érintő témák, mint a magyar–román viszony, a kulturális különbözőségek és az együttélésből szerzett élmények, illetve a szerelmi csetepaték, a párkeresés örök érvényű kérdései és egy csipetnyi gasztronómia.

 

Székely Ervinről néhány szóban így ír a curteaveche.ro: „Nagyszalontán született 1957. augusztus 19-én. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. Volt jogtanácsos és újságíró. 1992 és 2004 között képviselő volt Románia Parlamentjében, majd négy évig politikai államtitkár az Egészségügyi Minisztériumban. Eddig hat könyve jelent meg magyarul, amelyek közül kettő publicisztika és négy regény. Bársonyszék és aszfalt, valamint az Egy asszimiláns feljegyzései című regénye román nyelven is megjelent.”

 

A könyvbemutató alkalmával az "Egy asszimiláns feljegyzéseivel" és a "Szerelmes szakácskönyv szingliknek" regénnyel ismerkedhet meg a nagyérdemű. A szerzőt Erdei D. István parlamenti képviselő mutatja be. A köteteket Elek György szerkesztő és publicista méltatja. A regényekből részleteket olvas fel a Harag György társulat színművésze, Varga Sándor.

 

Ugorjanak fel egy hosszú kávéra a szatmárnémeti Északi Színház kávézójába, a kupolába, és vegyenek részt egy könnyed, péntek délutáni programon. Találkozzunk 17:00 órakor!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: