2011-09-01 10:24:11• hírek • Szatmár.ro

Zarándoklat Széchenyihez

Ünneplők, útban az emlékoszlophoz 2009-ben
Ünneplők, útban az emlékoszlophoz 2009-ben

Ha szeptember első szombatja, akkor Széchenyi-ünnepség Kőszegremetén, ahol 1861 óta áll a „legnagyobb magyar" tiszteletére emelt emlékoszlop.

Most különös jelentősége van a megemlékezésnek, hisz az magyar reformkor nagy vezéregyénisége 220 éve született. Minden bizonnyal a neves évfordulónak is szerepe van abban, hogy a korábbi éveknél is többen jelezték, hogy szeptemben harmadikán elzarándokolnak a kis avasi magyar faluba, ahol az ünnepi műsor 11 órakor a helyi református templomban kezdődik, majd késő este utcabállal és tűzijátékkal zárul.

Remetére várják Kelemen Hunor művelődési minisztert, Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnököt,Pataki Csaba alprefektust, Nyiregyházáról Seszták Oszkárt a  megyei közgyülés elnökét,Budapestről Rubovszky Andrást a Széchenyi Társaság főtitkárát és Cserháti László alelnököt.

Külön busszal jönnek a nyiregyházi Széchenyi-barátok, s Brassótól Erdődik és Szinérváraljáig legalább tíz település küldött értesítést, hogy képviselői  ott lesznek Kőszegremetén. Hogy gróf Széchenyi Istvánnal mondhassák: "Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: