2009-08-22 12:16:30• hírek • Szatmár.ro

Széchenyire emlékeznek

Az RMDSZ, az Országos Széchenyi Kör és a Kőszegremetei Református Egyházközség szeptember 5-én, szombaton Széchenyi ünnepséget szervez Kőszegremetén.

Az esemény 11 órakor ünnepi istentisztelettel indul a református templomban, ahol Sziszik József lelkipásztor hirdet igét. Ezután az ünneplő tömeg átvonul a Domokos-dombon lévő Széchenyi emlékműhöz, ahol 12 óra 30 perckor elkezdődik a Széchenyi -megemlékezés. Megnyitja és a műsort vezeti Sike Lajos újságíró, a rendezvény főszervezője. Szavalnak a helyi iskola tanulói.

Az ünnepi műsor keretében beszédet mond: Csehi Árpád, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Péchy Mária budapesti tanárnő, az Országos Széchenyi Kör elnöke, Günthner Tibor, az RMDSZ szenátora, Kubik József tanár, a Széchenyi Kör nyíregyházi elnöke és Erdei D. István parlamenti képviselő is. Ezt követően az emlékmű megkoszorúzása következik, majd a szózat közös eléneklése.

Délután 16 órakor a remetei gyermekek műsorára kerül sor. A fiatalok népdaléneklési és nagyot mondó versenyen vesznek részt, ahol a legötletesebb témájú nagyotmondás előadóját a Szatmári Magyar Hírlap ajándékcsomaggal jutalmazza. Mindeközben bográcsfőző versenyt is tartanak. Az esti órákba pedig a kőszegremetei kultúrházban táncmulatságra várnak mindenkit, ahol Gyulai Lóri és társai lépek fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: