2012-05-11 16:17:32• hírek • Póti Orsolya

Átadták a díjakat a gitárverseny legjobbjainak

A trófeát Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke nyújotta át a verseny győztesének.
A trófeát Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke nyújotta át a verseny győztesének.

A Poesis Multikulturális Központ adott otthont május 11-én a II. "Samus GuitArt" Akusztikus Gitárfesztivál díjátadó gálájának és az azt követő Duo Andrei gitárkoncertnek. A trófeát Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke nyújtotta át a verseny győztesének.

Második alkalommal került megrendezésre a regionális "Samus GuitArt" Akusztikus Gitárverseny a Szatmári  Művészeti Iskola és a Szatmár Megyei Tanács szervezésében. A május 10-11. között zajló megmérettetésen hat megye művészeti iskoláinak diákjai vettek részt. Mint megtudtuk, idén összesen huszonegy gitár szakon tanuló diák mérte össze tehetségét.

A más megyékből érkezőket május 10-én fogadták a szervezők, a versenyre pedig május 11-én, péntek délután 15 órától került sor a Szatmári Művészeti Iskola dísztermében. A diákokat szakavatott zsűri pontozta. A zsűri elnöke Dr. Constantin Andrei, a Kolozsvári "Gheorghe Dima" Zeneakadémia professzora volt, és rajta kívül Adrian Andrei, a "Dinu Lipatti" Zenelíceum tanára  és Sallai László, a Művészeti Iskola tanára értékelte a diákok produkcióját.

A díjátadó gálát Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Líceum vezetője nyitotta meg, aki mindenekelőtt megköszönte a társszervezők és a partneriskolák együttműködését, majd sorra kihívta az idei "Samus GuitArt" legügyesebb versenyzőit. Az okleveleket a zsűri elnöke, Constantin Andrei adta át. Nitas Rares, Halász Dávid, Ilovan Ionuti és Muresan Georgiana dicséretben részesültek, a III. díjat Szász Károly Zsolt kapta, a második Bob Eliza, míg az első Bob Tudor lett. A verseny fődíját Iorga Cristian vitte el.

A Kótér László által készített trófeát Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke nyújtotta át a verseny győztesének. A díjak átadása után az Andrei Duo klasszikus gitárkoncertjét hallgathatta meg a közönség.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: