2009-02-17 12:36:24• hírek • Szatmar.ro

Szebbé válhat a Forma1

Az amerikai USF1 csapata egy 26 éves szépséget szeretne a kormány mögé ültetni.

Amint arról már mi is beszámoltunk, a 2010-es szezonban egy új istálló debütálhat majd a Forma1-ben USF1 néven, melynek a színeiben 18 év elteltével ismét egy hölgy versenyezhet a „száguldó cirkuszban."

Az.1982-ben született Danica Patrick persze nem csak külsejével vonta magára az istálló figyelmét, hanem remek eredményeivel is, ugyanis a tavalyi évben a harmadik helyen végzett az IndyCar sorozatban. Ken Anderson, a leendő csapat leendő technikai igazgatója beismerte a lehetőséget és kifejtette, hogy Patrick mind vezetési képességei, mint pedig marketingértéke miatt jó választásnak tűnik.

Amennyiben Patrick tényleg szerepet kap majd a Forma1-ben, nem ő lesz a sorozat első női versenyzője. Az olasz Maria Teresa de Filippis már 1958-ban bemutatkozott kormányok mögött. Őt a spanyol Lella Lombardi követte, ő volt az első és mindeddig az egyedüli nő, aki pontot tudott szerezni 1975-ben. Utolsóként a szintén spanyol Giovanna Amati szerepelt a Forma1-ben 1992-ben, ám néhány futam után a helyét egy bizonyos Damon Hill vette át.

Természetesen nem csak Patrickkel tárgyal az amerikai csapat, felmerült ugyanis Scott Speed, Conor Daly és Josef Newgarden neve is. Közülük Speednek van a legtöbb esélye, mivel ő korábban már 28 futamon szerepelt a Foma1-ben.

Ha szerződést kötnek vele, ő lesz a legszebb Forma1-es pilóta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: