2017-11-28 09:47:49• hírek • Bede Emőke

Mentőautót ajándékozott megyénknek a németországi Vöröskereszt

Szatmár megye testvérmegyei kapcsolatot ápol a németországi Ostalbbal, ennek köszönhetően látogatott megyénkbe a németországi Vöröskereszt egy csapata. A vendégeket a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, valamint a Szatmár Megyei Tanács elnöke, alelnöke és a megyemenedzser fogadta.

Mint arról Pataki Csaba beszámolt, a két megye a tavalyi év során írt alá egy együttműködési szerződét, melynek egyik pontja kifejezetten az egészségügyi rendszer jobbátételére vonatkozik. Az együttműködés keretében több szatmári orvos járt már a testvérmegye kórházában, hogy megtekintse az ottani körülményeket és itthon is kamatoztatható ismeretekre tegyen szert. Ezen felül megyénk kórházi felszerelése akkor egy 28 kórházi ágyból és újraélesztő felszerelésből álló adománnyal is gyarapodott.
 

A mai nap során pedig egy mentőautóval ajándékozták meg Szatmár megyét, mely valószínüleg Tasnádra fog kerülni, hiszen az ottani kórház autója tönkrement, így nagy szükség van az utánpótlásra. Tavasszal pedig újabb jármű fog majd érkezni a németországi Vöröskeresztnek köszönhetően.
 

A Német Vöröskereszt képviseletében Matthias Wagner szólt a sajtó képviselőihez, aki elmondta, nagy örömmel tölti el a sikeres együttműködés a két megye között, és reményét fejezte ki, hogy a mentőautó nagy hasznára válik majd a megye egészségügyi ellátásának.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: