2011-12-28 12:22:00• hírek • Póti Orsolya

Több mint 700 kulturális rendezvény várta idén a közönséget

Szatmárnémeti ebben az évben összesen 750 kulturális rendezvénnyel várta a képzőművészet, zene, színház és történelem kedvelőket. A különféle eseményekre közel 175.000-en látogattak el - áll Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának közleményében.

Többségében népszerűek voltak a kulturális rendezvények, azaz a filharmónia, a színház, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Szakszervezetek Művelődési Háza, a Megyei Múzeum, a könyvtár, valamint a Német Demokrata Fórum, az Identitas Alapítvány és egyéb civil szervezetek eseményei.

A látogatottság és az előadások számát tekintve, a legjobb évet a Szatmárnémeti Északi Színház zárta, hiszen több mint 71.000 látogatót vonzott idén az intézmény. A színház román és magyar társulata ebben az évadban 318 előadással várta a közönséget, és ötödik alkalommal rendezte meg a „Sorompók nélkül" Nemzetközi Fesztivált, melyre hétezren látogattak el.

A rendezvények számát tekintve második helyen áll a Szatmár Megyei Múzeum, mely ebben az évben összesen száz  kiállítással és konferenciával várta az érdeklődőket. A múzeum által szervezett rendezvények látogatóinak száma mintegy 25.000.



A „G.M. Zamfirescu Kulturális Központ negyven előadást szervezett Szatmári Kulturális Napok - 2011" rendezvénysorozat keretében, és ezenkívül még 42 különálló műsorral és koncerttel várta a közönséget. A kulturális központ rendezvényeit idén 24.200-an látogatták.

A Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia megrendezte a XXXIV. „Szatmári Zenei Napok" Nemzetközi Fesztivált, melynek keretében 16 koncertre került sor. A fesztivál idén 3.000 látogatót vonzott. Emellett a filharmónia zenekara közel hatvan szimfonikus koncertet és hangversenyt tartott, melynek keretében neves karmesterek és tehetséges szólisták mutatkoztak be.

A nagyközönség a Szakszervezetek Művelődési Házába is ellátogathatott. Itt idén 42 műsort szerveztek - több mint 26.000-en látogatták ezeket. A Szatmár Megyei Könyvtár összesen 33 rendezvényt bonyolított le, míg a Kulturális Igazgatóság 72-t.

A kulturális rendezvényekre fordított pénzösszeg idén 7.125.267 lej. Ez az összeg tartalmazza az események megszervezésének költségeit, valamint a szervezők bérét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: