2013-02-04 16:54:34• hírek • Kocsis Zoltán

Százötven hektár került víz alá Bocskó közelében

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az elmúlt napok esőzéseinek és az előtte lehullott és lerakódott hórétegnek köszönhetően közel 150 hektárnyi szántóföld került víz alá Szatmár megyébe, Bocskó település közelében, tudtuk meg a megyei Vízügyi Igazgatóságtól.

Szombaton és vasárnap négyzetméterenként közel 35,5 liter csapadék hullott a Tarna patak vízgyűjtője környékén. Az esővíz megolvasztotta az ott felhalmozódott hóréteget, amely helyenként  akár  15 centiméter is volt. Az olvadékvízzel összekeveredett csapadékvíz így elérte a négyzetméterenkénti 60 litert, ami alaposan megemelte a Tarna vízszintjét.

Ennek következtében a Nagytarna községhez tartó Bocskó falu közelében a patak elöntötte a környező szántóföldeket. „A polgármesteri hivatal közlése szerint közel 150 hektár szántóföld került víz alá. Arról szerencsére nincs tudomásunk, hogy háztartásokat, házakat ért volna el a víz", közölte a Szatmár.ro-val Adrian Masca, a megyei Vízügyi Igazgatóság sajtószóvivője.

Masca érdeklődésükre elárulta, hogy a Túr szintje is jelentősen megemelkedett, Kányaházán a töltés közepét éri - ám árvízveszély nincs. Sem ott, sem a megye egyéb vízfolyásai mentén.

„A vízszint mindenütt stabil és a következő napokban várhatóan csökkenni fog", tette hozzá Masca.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: