2009-04-06 16:10:42• hírek • Szatmár.ro

Százöt éves az ACR

Bukarestben 1904. április 5-én alakult meg a Román Autóklub, a 105 évvel ezelőtti eseményre emlékeztek tegnap az ACR szatmárnémeti kirendeltségénél.

Seletye Dávid, a szatmári fiók igazgatója felolvasta Constantin Niculescu ACR-elnöknek a köszöntő levelét, melyből kiderült, hogy a kontinens autóklubjai közül az ACR tizedikként alakult meg, a világon pedig a 14. volt a sorban. A megalakulás évében ugyanakkor már megrendezték az első autóversenyt is Romániában.

A sport jelenleg is egy fontos tevékenységi területe az ACR-nek az évfordulót például a gyerekek számára rendezett kartingversennyel is megünnepelték. A szatmári kirendeltség az idén először rendezi meg a megyei gyorsasági autóversenyt is, amelynek első két fordulója igen nagy közönségsikernek örvendett.

Az ACR foglalkozik az autók első bejegyzési illetékének a visszaigénylésével kapcsolatos teendőkkel is tagjai számára, eddig már 5 esetben is visszafizették az összeget. A legnagyobb visszakapott összeg 5700 lej volt.

„A tagok továbbra is fordulhatnak hozzánk az ezzel kapcsolatos ügyeikkel" - mondta Seletye, aki bemutatta az ACR-nek az Európa Tanács által adományozott oklevelet, mellyel a közúti biztonság érdekében kifejtett tevékenységét ismerték el. Az ACR-nél a tagsági díj egy évre 220 lej, de a 18-14 év közöttiek 50 százalékos árkedvezményben részesülnek.

A képre kattintva elérhető a képgaléria

Seletye Dávid tartott sajtótájékoztatót az ACR szatmárnémeti székházában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: