2013-03-18 08:46:31• hírek • Blikk.hu

Százmilliós csalásba keverték Klapkát

Rendőrök hallgatták ki Klapka Györgyöt! A híres kereskedőt egy több százmilliós értékű aranytömbökkel összefüggő csalás ­miatt idézte be a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya.

Kiderült ugyanis, hogy kisbefektetők tucatjaitól utolsó fillérjei­ket szerezte meg egy bűnbanda, amely egy bizonyos dubaji aranyszállítmányra ígért 35 százalékos hasznot.

Több károsult, amint rájött, hogy becsapták, feljelentést tett. Állításuk szerint a milliós nagyságrendű összegeket azzal csalták ki tőlük, hogy Klapka György K. Bélával közösen utazott ki az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol - mint a nemesfémek egyik legnagyobb szakértője - Klapka saját szemével ellenőrizte az aranytömböket, amelyekkel rekordnyereségre tehetnek szert. Valójában azonban Klapka mit sem tudott az egész bizniszről...

- Debrecenbe kaptam az idézést a rendőrségtől - háborgott az aranyember. - Másfél órán keresztül hallgattak ki egy csalásról, amibe belekevertek. Valami K. Béláról faggattak. A nyomozók még fényképet is mutattak róla, de sohasem láttam az illetőt, aki a nevemet, feddhetetlen üzleti múltamat és jelenemet felhasználva csalta ki egy csomó ember utolsó megspórolt pénzét, az évek alatt több százmilliós összegben. Ez a Béla azt állította: vele voltam Dubajban ellenőrizni az aranyszállítmányt, hogy minden rendben legyen.

Azzal kecsegtette a becsapottakat, hogy a közreműködésemmel jelentős, harmincöt százalékos haszonnal forgatja meg a pénzüket, így néhány hét alatt vagyonokat kereshetnek az ajánlatával. Volt olyan balek, aki a házát is eladta, hogy kifizethesse a tízmillió forintot, és egy hét múlva hárommal többet kapjon vissza. Nem is egy hülye akadt, aki elhitte, hogy létezik ilyen bomba üzlet - magyarázza Klapka, aki a nyomozóktól értesült arról, mibe rángatták bele. A tanúként meghallgatott vállalkozó tehát akarata ellenére lett főszereplő ebben a kellemetlen ügyben, de ő mégsem ezen csodálkozik a legjobban, hanem azon, hogy őt senki sem hívta fel, hogy ellenőrizze a csaló szavait.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: