2015-12-23 09:59:55• hírek • MTI

Százmilliónál több okostelefont adott el az idén a Huawei

Több, mint 100 millió okostelefont értékesített az idén a kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern fogyasztói üzletága.

A harmadik negyedévben 27,4 millió okostelefont értékesített a Huawei, 63 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első három negyedévben pedig összesen 75,4 milliót, 24,33 millióval többet, mint tavaly.
A GfK piackutató intézet statisztikái szerint a Huawei globális piaci részesedése az okostelefon-gyártók piacán 9,5 százalék volt a 2015 januártól augusztusig terjedő időszakában és ezzel a harmadik helyezést biztosította magának az eladási rangsorban.

Az idei 100 milliós értékesítéssel - amelynek egy harmadát közép- és felső kategóriás készülékek adták - a Huawei megerősítette pozícióját a három legnagyobb piaci szereplő között. Az elmúlt öt évben a Huawei látványos ütemben növelte okostelefon eladásait, hiszen 2010-ben még csak mindössze 3 millió készüléket értékesített.

Tavaly 75 millió okostelefont értékesített a világpiacon a Huawei, 45 százalékkal többet, mint 2013-ban, miközben az amerikai IDC piackutató vállalat adatai szerint az okostelefonok világpiaci forgalma 27,5 százalékkal nőtt.
A Huawei fogyasztói üzletága 2014-ben 75,1 milliárd jüan (12,1 milliárd dollár) forgalmat bonyolított, 32,6 százalékkal magasabbat az előző évinél.

"A Huawei sikere nem véletlen. Ezek az eredmények egyértelműen tükrözik a fogyasztók igényeit, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy prémium minőségű termékeinkkel láthatjuk el őket világszerte - mondta el Kevin Ho, a vállalat fogyasztói üzletágának mobiltelefonokért felelős elnöke. "2016-ban termékportfóliónk kiterjesztésével további növekedésre számítunk" - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: