2013-06-18 10:24:02• hírek • MTI

Százhúsz új hotelt nyit a Hilton Kínában

Legalább 120 új szálloda nyitását tervezi a Hilton hotelóriás Kínában a következő három-négy év során - idézi a kínai média a vállalat ázsiai, csendes-óceáni térségért felelős vezérigazgatóját.

Martin Rinck a Shanghai Daily napilapnak nyilatkozva számolt be a középtávú kínai terjeszkedést illető tervekről. Rinck úgy fogalmazott: az évtized közepére a Hilton több mint 75 kínai városban kíván jelen lenni, s nemcsak a nagyvárosokban - így Pekingben, Sanghajban vagy Csungkingban -, hanem a kisebb, központoktól távolabb fekvő helyeken is terjeszkedne.

A kínai erősítés oka elsősorban a középosztálybeli kínaiak számának növekedésével élénkülő belföldi turizmus kiszolgálása, s fókuszba helyezik a pihenőturizmust is. Kína mind fontosabbá válik a Hilton nemzetközi terjeszkedését illetően, jelenleg az összes ázsiai, csendes-óceáni térségbeli bővülés 70 százaléka ide koncentrálódik - mondta el a lapnak a vezérigazgató.

A vállalat nemrég Pekingben és a délkelet-kínai Sencsenben nyitott irodát, hogy az ottani lakosság kiszolgálását  megkönnyítse. A következő négy-öt évben a jelenlegi 12 ezerről 55 ezerre növelnék a szobák számát az országban, vagyis a teljes ázsiai kontinens szobáinak fele Kínában lenne a középtávú tervek szerint.

A washingtoni székhelyű Boston Consulting Group (BCG) nemzetközi tanácsadó cég szerint - Japánt megelőzve és az Egyesült Államokat követve - Kína már 2013-ra a világ második legnagyobb idegenforgalmi piacává válik, 8 százalékos globális részesedéssel. Az Egyesült Nemzetek Világturisztikai Szervezetének adatai szerint 2025-re az Egyesült Államok és Kína lesz a világ két legnagyobb szállodapiaca, fej-fej mellett, 6,1 millió hotelszobával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: