2016-04-27 17:06:26• hírek • Kocsis Zoltán

Százhetvennégyen szállnak harcba 23 helyért

Százhetvennégyen szállnak harcba huszonhárom helyért - 7,5-szeres a túljelentkezés, mondanánk, ha például egyetemi felvételiről lenne szó. Jelen esetben viszont a Szatmárnémeti városi tanácsára pályázó aspiránsokat számoltuk össze.

Április 26, kedd éjfél volt az utolsó pillanat, amikor a politikai pártok és független jelöltek leadhatták jelölésüket a városi tanács helyeiért, a Szatmárnémeti Választási Bizottság pedig iktatta azokat. A testület szerdai tájékoztatása szerint hét párt és két független jelölt száll harcba: összesen tehát 174-en a 23 tanácsosi helyért.

Négy párt is van, amelynek listája 29 nevet számlál: az RMDSZ-é, a PSD-é (Szociáldemokrata Párt), a PND-é (Nemzeti Demokrata Párt) és az ALDE-é (Liberálisok és Demokraták Szövetsége). A PNL (Nemzeti Liberális Párt) 28, a PNCTD (Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt) 15, az UNPR (Románia Haladásáért Nemzeti Unió) pedig 13 nevet tüntetett fel a listán.

Ez egyben azt jelenti, hogy két olyan párt is van, amely versenybe száll a polgármesteri székért, de nem érdekli a tanács: a PPUSL (Szociálliberális Humanista Erő Pártja) és a PMP (Népi Mozgalom Pártja).

A választási bizottság tájékoztatása szerint két független jelölt is szeretne tanácsos lenni: a prefektusi hivatal korábbi főjogásza, Eugen Chiorean valamint a korábbi polgármester, jelenlegi független polgármester-jelölt Horea Anderco.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: