2015-01-30 21:07:43• hírek • Kocsis Zoltán

Százhatvanezer szál cigarettát találtak a nagykárolyi csempésznél

Illusztráció
Illusztráció

Több mint százhatvanezer szál cigarettát, száraz dohányt, alkoholt és jelentős mennyiségű pénzösszeget foglalt le a rendőrség és a DIICOT csütörtökön a Nagykárolyban és Zilahon megtartott házkutatások során. Az akció célpontja a hírhedt nagykárolyi alvilági figura, Lakatos „Tono" András volt.

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, reggel mintegy ötven kommandós csapott le Tono nagykárolyi házára. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyváradi irodája által irányított akcióban a kommandósok és a rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya összesen 19 házkutatást tartott Szatmár megyében és Zilahon.

A rendőrség tájékoztatása szerint az akció során összesen 165.000 szál, azaz 8250 doboz csempészcigarettát, 18 kilogramm száraz dohányt, 45 liter alkoholt, 250.000 lejt, 143.000 forintot és 1600 eurót foglaltak le. Összesen 19 személyt hallgattak ki, közülük 16-ot őrizetbe vettek: 14 román és két magyar állampolgárt. Pénteken aztán a törvényszék négy férfit és két nőt - köztük Lakatos feleségét - 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett. Tonót viszont még csak őrizetbe se vették...

Lakatos András a nagykárolyi alvilág egyik legismertebb figurája és az egyik leghírhedtebb cigarettacsempész. A hatóság vádjai szerint az ukrán maffia segítségével csempészik át a cigarettát Ukrajnából Romániába, majd Nagykárolyból irányítják Magyarországra illetve Székelyföldre.

Lakatost korábban már elítélték embercsempészet vádjával, jelenleg zsarolás, cigarettacsempészés, adócsalás, uzsora és bűnszervezet létrehozása vádjával folyik ellene eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: