2012-02-17 15:52:38• hírek • Kocsis Zoltán

Százhatvanezer lejjel segíti a Megyei Tanács a hó károsultjait

„Azok a szatmáriak, akik itt éltek 1970-ben, tudják, mit jelent az, ha egy közösség ki van téve a természeti viszontagságoknak, csapásoknak. Most nekünk kell szolidárisaknak lennünk, még akkor is, ha a szolidaritás egyre jobban kivész társadalmunkból”, mondta Csehi Árpád tanácselnök a Megyei Tanács pénteki rendkívüli ülésén.

A villámgyors ülésen a tanácsosok egyhangúlag megszavazták, hogy Szatmár megye három millió lejes tartalékalapjából 160.000 lejt az ország déli részén, a havazástól megbénított megyék megsegítésére fordítson. Ebből az összegből nyolcvanezer lejt kap Vrancea megye, míg Buzau és Ialomita megyék negyven-negyvenezret. „Nekünk csak egy napig kellett megküzdenünk a havazással és a hóval, de délen már hetek óta folyik a küzdelem”, mondta Csehi.

A tanácsosok arra is rábólintottak, hogy további 320 ezer lejt különítsenek el a tartalékalapból, ezúttal az infrastruktúra fejlesztésére. Elnyerte ugyanis a Környezetvédelmi Alap támogatását az a pályázat, melynek célja, hogy kerékpárút épüljön Nagykároly - Mezőfény – Bere útvonalon. A műszaki dokumentáció elkészítése 240.000 lejbe kerül – ezt az összeget azonban a Megyei Tanács a későbbiekben visszakapja a pályázati támogatás részeként.

További 80.000 lejt a Szaniszló és Ömböly között építendő út terveinek aktualizálására fordít a Megyei Tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: