2017-04-26 13:26:15• hírek • Kocsis Zoltán

Százhat hektárnyi erdőben telepítettek idén fákat Szatmár megyében

Kicsivel több mint százhat hektárnyi erdőben telepítettek idén fákat Szatmár megyében, ahol az elmúlt bő egy hónapban több mint háromszázezer facsemetét ültettek el, számolt be a megyei erdészeti hivatal.

Évről évre március 15. és április 15. között zajlik az erdők hava, ez a faültetések ideje. Ezen időszakban Szatmár megyében idén összesen 106 hektárnyi erdőterületet igyekeztek rehabilitálni, megújítani a szakemberek. Ebből 86 hektár terület állami, 38,8 hektár pedig magántulajdonban lévő erdőterület. Egyes területeken teljesen új részeket ültettek be, de mintegy húsz hektáron „csak” kipótolták a hiányzó fákat.

Az erdészeti hivatal tájékoztatása szerint összesen mintegy 314 ezer csemetét ültettek el. Ebből 267 ezret Temes, Máramaros és Maros megyékből vásárolták, a többi saját termés. Elsősorban közönséges lucfenyőket, kocsánytalan és kocsányos tölgyet, juhart, kőrist és nyárfát ültettek, de a felsorolást még lehetne folytatni.

Marcel Fortiu, az erdészeti hivatal igazgatója felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy sajnos továbbra is felelőtlenül bánunk a zöld arannyal, erdeinkkel...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: