2010-02-18 16:15:35• hírek • Parajdi Andrea

Százezer lejt gyűjtöttek

A Szatmárnémeti Római Katolikus Templomok hívei összesen 102.434 lejt adományoztak a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére.

Ahogyan az ismert, a Romániai Caritas Konföderáció gyűjtést kezdeményezett a haiti földrengés túlélőinek a megsegítésére. E célból egy számlaszámot nyitottak, amelyre folyamatosan várják a felajánlásokat. (RO20 BACX 0000 0000 3011 7002, UniCredit Tiriac Bank Sucursala Charles de Gaulle. SWIFT: BACXROBU. )

A Romániai Katolikus Püspökkari Konferencia a Caritas gyűjtőakcióját azzal igyekezett segíteni, hogy január 31-én, országos szinten minden római katolikus templomban pénzgyűjtést szervezett.

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet közleményéből kiderült január 31-én, a szatmárnémeti római katolikus templomok hívei összesen 102.434 lejt adományoztak a természeti katasztrófa áldozatainak támogatására. A helyi szervezet ezeket a pénzösszegeket a Haitiban működő Caritas szervezeteknek utalja át, hogy támogassa azok segélyprogramját, amelynek keretében többek között élelmiszercsomagokkal, fertőtlenítőszerekkel, vizes-palackokkal és tisztálkodási szerekkel segítik a földrengés áldozatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: