2013-09-18 18:07:28• hírek • Kocsis Zoltán

Három iskolaépület teljes felújításáról írt alá szerződést Coica

Három szatmárnémeti általános iskola épületének teljes mértékű felújításáról szóló szerződést írt alá szeptember 17-én, kedden Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármester Kolozsváron, a Regionális Fejlesztési Ügynökség székhelyén. Az önkormányzati vezető ígéretet tett arra is, hogy október során elkészül a szatmárzsadányi és a terelőút is.

A három tanintézmény modernizálása összességében 6,37 millió lejbe, azaz 1,41 millió euróba kerül. Ebből 137.527 lej, azaz 30500 euró az önkormányzat önrésze.

A három felújításra váró tanintézmény a 17-es laknegyedben található Ioan Creanga (2,07 millió lej), a 16-os negyedben található Avram Iancu (2,1 millió lej) valamint a 14-es lakónegyedben található Balcescu Petőfi (2,1 millió lej) Általános Iskola. Mindhárom épületre hőszigetelő réteg kerül, kicserélik a nyílászárókat, modernizálják a fűtésrendszert, interaktív oktatási eszközökkel látják el az osztálytermeket, felszerelik a fizika, kémia és multimédia laboratóriumokat.

Coica ígéretet tett, hogy október folyamán elkészült a Szatmárnémetit Szatmárzsadánnyal összekötő út valamint a teherforgalmat elvezető terelőút is. Elmondása szerint a polgármesteri hivatalnak minderre VSK-tól, a színháztól és a Florisaltól elvont összegekből van pénze. A polgármester ismét hangot adott azon meggyőződésének, hogy az előző városvezetés indokolatlanul sok pénzt költött a VSK-ra, a színházra és a Florisalra. Utóbbi esetében Coica elárulta, 2011-ben 13,8 millió lejt fizetett a polgármesteri hivatal a közterület-fenntartó vállalatnak, míg idén eddig csak 9 milliót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: