2013-12-18 18:14:18• hírek • Kocsis Zoltán

Százezer lejbe kerül a szilveszteri műsor Szatmárnémetiben

Tavaszi nagytakarítást ígér a Transurbannál Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere, aki szerdai sajtótájékoztatóján gratulált az Apaserv vezetőinek, ismertette a szilveszteri programot és szemétre valónak nevezte a PDL-ét.

„A sajtó kijelentéseivel ellentétben a Transurbannál sem lop mindenki" - ezzel a meglepő entréval nyitotta szerdai sajtótájékoztatóját Szatmárnémeti polgármestere. Coica elmondta, jelenleg is zajlanak a belső vizsgálatok a szatmárnémeti tömegközlekedési vállalatánál, „tavasszal pedig nagytakarításba kezdünk", jelentette ki. Részletekbe nem kívánt bocsátkozni, leszögezte azonban, hogy „a vállalat 186 alkalmazottja között vannak becsületesek is".

A szilveszteri programmal kapcsolatban Coica elárulta, hogy az idei év utolsó estéjén fellép a Heaven lányzenekar, a Naguale és HI-Q. Érdekes egybeesés, hogy utóbbi zenekar frontembere, Mihai-Razvan Sturzu parlamenti képviselő és éppen a PSD-színeiben... A polgármesteri hivatal és a PRO FM közös nyereményjátékának sorsolását 23.45-kor tartják: a szerencsés egy aranyrudat nyerhet. A szilveszteri program 100.000 lejbe kerül. Az összeg egyik felét a polgármesteri hivatal, másik felét pedig a megyei tanács finanszírozza.

Noha mindez a két fél közötti harmonikus együttműködésre utal, teljesen más a kép amikor az Apaserv kerül szóba. Mint ismert, a megyei tanács (nem is csak) a kulisszák mögött hónapok óta elkeseredett küzdelmet folytat, hogy átvehesse a vállalat igazgatását a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól. Ennek utolsó jeleként múlt héten Adrian Stef heves támadást indított a vízszolgáltató vezetője ellen, mondván, hozzá nem értése veszélyezteti a közel százmillió eurós uniós pályázat sikeres végkimenetelét. Coica ezzel szemben szerdán gratulált Dan Stegerean igazgatónak! Azért, mert lebuktatott néhány alkalmazottat, akik illegálisan jutottak élelmiszerjegyekhez.

Coica szerint a pályázat késedelmeinek oka kizárólag a túlzott romániai bürokrácia, majd ellentámadásba lendült: „Szatmárnémeti kifizette a 20.000 lejes éves hozzájárulását. Felszólítom a megyei tanácsot, mutassa be, hány vidéki önkormányzat fizette be saját részét. Azt tanácsolom a megyei tanácsnak, foglalkozzon csak saját adósságaival", jelentette ki.

Hasonló hangnemet ütött meg a PDL azon kijelentésével kapcsolatban is, amely hazugnak nevezte őt. „A PDL-ét lassan már mindenki elhagyta. Lassan már csak Petre Muresan, Claudiu Ardelean és Cosmin Ratiu marad. Három értelmiségi, akiknek a helye a szeméttelepen van, mert oda való az egész párt. Ők tették tönkre az országot", jelentette ki. Coica hozzátette: felszólította a PDL-ét, adja át székhelyének földszinti részét a Népi Mozgalom Pártjának.

Coica még félmondatokban elmondta, hogy csütörtöktől üzemel az új közlekedési lámpa a Károlyi úton, a megyeközpont minden tanára megkapja fizetését és tavasszal végleg elkészül a Szatmárzsadány felé vezető út...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: