2014-02-20 10:40:00• hírek • MTI

Százegy évesen indul a választásokon

A 101 éves amerikai Joe Newman bejelentette, hogy indulni kíván a novemberi "félidős" kongresszusi választáson - közölte szerdán híroldalán a CBS televízió.

Newman, aki "antropológiai progresszívként" határozza meg magát, a nagy pártok képviselői mellé "beírt" - vagyis a hivatalos szavazólapra a választók által személyesen felvitt - jelöltként, Floridában kíván versenybe szállni a szövetségi mandátumért. Választókörzetének képviselője jelenleg a republikánus Vern Buchanan, aki eddig már négyszer került ki győztesen a választási megmérettetésből.

A sarasotai képviselőjelölt szerint az élettapasztalata nagy előnyt jelent a számára, és azt örömmel megosztja a választókkal. Newman a nagy gazdasági világválságot, valamint az idősekről és a munkaképtelenekről gondoskodó társadalombiztosítási rendszer 1935-ben történt bevezetését nevezte meg olyan történelmi eseményekként, amelyeknek döntő befolyásuk volt a személyiségfejlődésére.

Megválasztása esetén Newman a szegénység felszámolásért kíván tevékenykedni, de a programjában szerepel egyebek között az idősek érdekeinek védelme és az egészségügyi rendszer mindenkire való kiterjesztése is.

Kampányának weboldala szerint a jelölt több mint fél évszázada lelkes támogatója a társadalmi változásoknak.

Newman azt állítja, hogy mind fizikai, mind szellemi képességei alkalmassá teszik a feladatra, és reményét fejezte ki, hogy személyes példája ösztönzően hat majd mindenkire, aki felelősséget kíván vállalni a társadalomért, függetlenül a korától. A képviselőjelölt első munkahelye a társadalombiztosítási igazgatóság volt. Politikai tevékenységét a fogyatékos gyermekek ügyének felkarolásával kezdte, miután lánya a születésekor megsérült.

Ha bekerül a képviselőházba, több mint egy évtized után ő lehet az Egyesült Államok legidősebb honatyája. A hivatalban lévő Buchanan képviselőnek Newman mellett négy kihívója van.

Joe Newman barátnője 94 éves.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: