2013-05-17 16:58:10• hírek • Póti Orsolya

Ion Oncescu Szatmár ellen

Május 17-én sajtótájékoztatót szerveztek a Grand Mallban a Ion „Iron" Oncescu Szatmár ellen elnevezésű szkanderverseny és szkanderbemutató kapcsán. A rendezvényen jelen volt maga Oncescu, az ötszörös szkandervilágbajnok is, aki május 18-19. között bárkivel szívesen megküzd.

A szatmárnémeti Grand Mall már számos rendezvényt bonyolított le az elmúlt két évben, most pedig egy különleges sportrendezvényre, a Ion „Iron" Oncescu Szatmár ellen nevet viselő szkandermérkőzésre invitálja meg az érdeklőket.

Alexandru Ionescutól, a rendezvény bukaresti társszervezőjétől megtudtuk: a Ion „Iron" Oncescu Szatmár ellen az Oncescu Románia ellen elnevezésű projekt része, amely a mi városunkba veszi kezdetét május 17-től, majd az ország többi városaiban is megrendezésre kerül.

„A rendezvény különlegessége abban rejlik, hogy bárki megküzdhet az ötszörös világbajnokkal és izgalmas bemutatókra is sor kerül május 18-19. között" - nyilatkozta Ionescu.

A sajtótájékoztató keretében a szervezők után Oncescu köszöntötte a szatmári sajtó képviselőit, és elmondta: ez a rendezvény valami újnak a kezdete. A sportembertől megtudtuk, hogy az Oncescuval megmérkőzni vágyók előbb egy másik szkanderbajnokkal kell megküzdjenek, a sérülések elkerülése végett.

Egyébként Oncescu ötször nyert világ- és egyszer Európa-bajnokságot karbirkózásban - azaz szkanderben. Az ír kocsmai játék modernizált változatában pedig egyedülálló rekordot állított fel 2012 februárjában, amikor nem kevesebb, mint ezer embert nyomott le Bukarestben - mindezt egy maratoni, nyolc órás versenyen. Ezzel beírta magát a Guinness világrekordok könyvébe is.

Oncescu pénteken 15 órától és vasárnap pedig 12 órától várja a bátor jelentkezőket a Grand Mall II. emeleti rendezvénytermében. A nevezők létszáma korlátlan, az elképesztő teherbírású sportoló ugyanis bármennyi kihívóval képes megküzdeni.

Aki úgy gondolja, megpróbálja erejét és szerencséjét, az péntek és vasárnap között látogasson el a Kazinczi és a Kölcsey (Stefan cel Mare és Iuliu Maniu) utcák sarkán található Grand Mall-ba. Itt elbeszélgethet a sportolóval, aláírásokat kérhet tőle, fényképeket készíthet vele. A belépő 5 lej.

Az esemény teljes programja megtalálható a www.grand-mall.ro oldalon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: